MattiKarvonen

Vapaa liikkuvuus on syypää kaikkiin ongelmiin.

Rajat on auki. Ne ovat auki ihmisille jolloin kuka tahansa voi marssia Suomeen ja vaatia elätystä. Ne ovat auki palveluille, jolloin halpatyövoima valtaa markkinoitamme paikallisten toimijoiden kärsiessä. Rajat ovat auki myös pääomille, jolloin näitä halpatyöläisiä käyttävät suuryritykset voivat siirtää voittonsa kätevällä kirjanpidolla veroparatiiseihin. Rajojen pitäisi olla auki myös tavaroille mutta sentään siinä asiassa asia on toisin kuin pitäisi. Euroopan unioniin liittyvä sopimus joka takaa vapaan liikkuvuuden ihmisille, tavaroille, palveluille ja pääomille on syypää kaikkiin suurimpiin ongelmiin.

Meillä on ihmisten vapaa liikkuvuus jolloin emme voi torjua sisäistä turvallisuutta heikentävä ”turva”paikanhakijakriisi vaan toimettomina olisi vierestä katsottava mitä nyt tapahtuu. Koko yhteiskuntasopimus perustuu vaatimukseen sisäisestä turvallisuudesta ja nyt turvallisuutta valvomaan onkin syntymässä aktiivisten kansalaisten joukkoja. Vielä kun ymmärrettäisi hoitaa myös syytä eikä vain seurausta. Pakolaistatuksella pääsi muuten Suomeen silloinkin kun meillä oli sitä rajavalvontaa.

Meillä on palveluiden vapaa liikkuvuus joka estää elvyttämisen positiiviset vaikutukset ja tekee siitä siinä mielessä mieletöntä. Tästä kirjoitin oman blokitekstin kun aiheen vaati nähdäkseni hieman laajemman selvityksen. Löytyy täältä. Töihin on kai aina päässyt maahan kuin maahan paitsi että Länsi-Saksaan kai oli hankalaa jos oli itse idempää, mutta sekin taisi olla kumminkin Lännen etu. No tajusivat idässä muuttaa systeemiä niin muuttopaine helpotti hieman.

Meillä on pääomien vapaa liikkuvuus jolloin maassamme toimivat sijoittajat voivat kirjata voittonsa sinne missä se on edullisinta ja kiertää veroja kuin Carunapomot konsanaan. Tätä jos vähän kiristettäisi niin siinä voisi eräskin ministeri tai kaksi joutua vaikeuksiin viimeistään palauttaessaan aikaisemmin piilottamiaan omaisuuksiaan takaisin. Hyvä vaan jos näin kävisi. Sipi ja Berne ja keitäs näitä nyt on joiden talousosaaminen riittää omaisuuden kasvattamiseen mutteivät osaa käyttää sitä Suomen talouden kohentamiseen. Tuurilla kai rikastuneet?

Entäpä tavaroiden vapaa liikkuvuus? Tulli taitaa toimia edelleen ja etenkin autoja ulkomailta tilanneet tuntevat tullin ja verottajan osaamisen tarvittaessa tulkita sopimuksia varsin luovalla tavalla. Oikeastaan vain tavaroiden liikkuvuus olisi mitä jättää jäljelle, mutta se kai onkin ainoa joka ei ole toteutunut vaan tullimme valvoo kyllä rajoja tavaroiden osalta. Toivottavasti valvoo myös suuria eriä samalla tehokkuudella kuin yksittäisten kuluttajien ostoksia.

”Missä EU, siellä ongelma” tokaisi eräskin suurehkon säätiökirstunsa päällä istuskeleva takinkääntäjä. Hyvä heitto vaikka valitettavasti populismiksi jäi:  Suomen ”uskottavin” maahanmuuttokriittinen puolue hallituksessa mukana ja maahamme kävelee 30000 ulkomaalaista muutamassa kuukaudessa. Kävi kuin Vihreille; olivat ydinvoiman vastustajia vaaleissa mutta mukavasti mukana Suomen ydinvoimamyönteisimmässä hallituksessa. Luottamusta herättävää toimintaa,  sanoisin. Selkärankainen olisi lähtenyt pois matojen bileistä mutta mullassa luikertelu kai mukavaa? (Sori jos loukkasin vertauskuvalla oikeita matoja, tärkeää työtähän ne tekevät.)

Rajat kiinni, on se sotahuuto. Sillä ei tarkoiteta rajojen sulkemista, vaan rajavalvonnan palauttamista ihmisille. Irti EU:sta, on myös sotahuuto. Sillä tarkoitetaan rajavalvonnan palauttamista myös pääomille. Tavaroille ei tarvitse huudella, niille rajat ovat jo ”kiinni” vaikkei välttämättä niin tiukasti tarvitsisikaan.

Itsenäisyys auttaa tähän tautiin. 100% itsenäisyys 100-vuotis itsenäisyyspäivän kunniaksi kuullostaa hyvältä, eikö vain? Islanti näytti mallia muutes...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän mp2103 kuva
Markku Penttilä

Mainiota Matti! Näinhän se on, että ns. "järjestyksen filosofia" (lisensiaattityöni aihe, jota ei hyväksytty tilastokäsittelyn puutteen takia)
on lakannut olemasta ainakin EU:n piirissä. Kirjoituksesi kuvaa hyvin tuota EU:n täysin utopistista ja taloudellisiin voittoihin perustuvaa näkemystä esim. halpatyövoimasta. Teetetään siis työt (paskatyöt) muilla.
Mutta tämä Syyrian sota on vielä sekoittanut pakan täysin. Olipa häkellyttävä blogi "Alkaako III maailmansota perjantaina?" No, ei se voi olla mikään maailmansota, mutta tilanne Lähi-Idässä on todella tulenarka. Kyllä toivoisi, että YK olisi kykenevä, mutta kun ei ole.
Siis ainoa johtopäätös: irti EU:sta niin pian kuin mahdollista.Saattaa olla mahdollista, että koko EU hajoaakin jossain vaiheessa.
Mutta Matti, yksi kysymys: kysyin entiseltä Muutoksen puheenjohtajalta, nykyiseltä Suomidemokraattien puheenjohtajalta, että voisivatko pienpuolueet ja persujen rippeet yhdistyä ja Paavokin tulisi mukaan ja koko kansan tuki vielä tähän käänteen tekemiseen. No, vastausta ei ole tullut. Ja nyt tuli vielä tämä Paavon sooloilu. Mutta mitä mieltä olet, jos voimia ei saada kasaan, niin homma jatkuu samanlaisena, vai kuinka?

Käyttäjän MattiKarvonen kuva
Matti Karvonen

Yhteistyökuvioista puhutaan paljon mutta jos/kun nyt tai tulevaisuudessa jotain on tekeillä niin niistä tiedotetaan sitten virallisilla tiedotteilla mikäli yhteisymmärrystä löytyy. Jos aihe kiinnostaa niin etsi käsiisi paikallinen Itsenäisyyspuolueen piiripäällikkö ja käy juttelemassa avoimin mielin niin silloin ehdotuksesi kulkeutuu virallisia reittejä eteenpäin.

Käyttäjän MattiAalto kuva
Matti Aalto

Noin 1,5 miljoonalla suomalaisella on ollut vapaus asettua asumaan rajojemme ulkopuolelle. Pitäisikkä heidät kaikki nyt karkoittaa sieltä mihin he ovat elintasopakolaisina menneet, tai rakkauden ja perheen muodostumisen vuoksi muutoin asettuneet?

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Matti, tiedät varsin hyvin, että suomalaisia on mennyt maihin, jotka ovat tarvinneet suomalasia, esimerkiksi Ruotsi kärsi aidosta työvoimapulasta. Kuitenkin mm. USAaan ja Australiaan on ollut vaikeaa päästä Suomestakaan. USA esim. on harjoittanut maakohtaista kiintiöintiä. Kovasti siellä "vapauden ytimessä" vartioidaan tänäkin päivänä kovat piipussa, jotta väkeä ei rajan yli Meksikosta tule.

Katainenhan halusi Suomeen 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa ja kotiväki päälle. Tätäkö kannatat? Tai eläkeiän nostoa, kun työvoimapula uhkaa? Tai jos kerta kannatat työvoiman lisäämsitä, niin kannattanet sitten myös nyt tulossa olevaa noin prosentin lisäystä työttömiin työajan pidentämisen johdosta.

Toimituksen poiminnat